lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kl. 22.11

Eivät ole vuodet veljiä

Hopianuoli kiipesi vielä tuon mäen, sitten alkoi kesäkumi sutia. 

Palataan asiaan huomenna!

torstai 27. huhtikuuta 2017

Valmisteluja


Tehokasta tilankäyttöä

Nonnih. Nyt on jo torstai ja varastolta löytyy tämmöinen keko. Nuo laatikot pitää vielä pehmustaa hamppukuivikkeella ja heinällä. Aamulla nakkelen jokaiseen laatikkoon pari kurkunpätkää nokittavaksi ja sitten linnut kyytiin.  Kaverikin tuo pari laatikkoa kyytiin, on meillä tunnelmaa.

Tarkka lista on reitistä ja aikatauluista. Jos se täsmää, voin varmaan hankkiutua johonkin ajojärjestelyhommiin. En edes tiennyt olevani näin perusteellinen, kaksisivuinen lista pitää sisällään etappien välimatkan ja arvioidun matka-ajan. 

Vielä pitäisi muistaa pakata omat kamppeet ja kamera. Ja purkaa auton perästä talvirenkaat. Tänään nimittäin uhmasin lumipyryä ja vaihdatin kesäläskit alle. Näin:

Renkaanvaihto lennosta
Se oli vartti kaikkine puheineen kun jo sain peruutella auton ulos tallista. Mielelläni minä maksan parikymppisen paikalliselle yrittäjälle kuin teen itse tämän homman. Vielähän ne talvirenkaat pitää pestä ja kieritellä hallissa omaan säilöpaikkaansa, sen homman ulkoistan suosiolla Iso-J:lle.

Tästä keväisestä viikosta ei oikeastaan ole muuta sanottavaa kuin että onpahan tämäkin nähty. Semmoinen kirjo säätiloja ja etenkin niiden salamannopeita vaihteluita on saatu, että luontoäiti taitaa olla todella pahasti sekaisin. Lunta tuli noin kymmenen senttiä, sitten se suli pois, sitten pyrytti taas aivan raivokkaasti ja seuraavaksi tuuli rymisteli vallan hirveällä voimalla.

Kanahaukkapariskunta lenteli kaihoisasti kiekuen harmaiden pilvien seassa ja korppi rääkyi kateissaan. Västäräkit tarpovat sohjossa lintulaudan alla ja mustarastaat etsivät eväitä omenapuiden alta. 

Hevoset seisovat tarhassa sadenuttuineen ja mököttävät. Niillä on ollut hillittömän antaumuksellisia olen virtahepo -roolileikkejä tarhan märimmässä mutanurkassa. Ponimies hukkasi yhden kenkänsäkin rypemisen tiimellyksessä.

Varaston tipulassa on yksi uusi partanaama, tämmöinen ruskea ilmestys. Se on oikeasti tosi vinhan näköinen tipu partoineen,  faverolle on rotu.

Nyt pitää siirtyä putsaamaan muutaman linnun jalkoja, eihän sitä likaisin koivin reissuun lähdetä !
Aamulla baanalle, moro.

Outoja lintujamaanantai 24. huhtikuuta 2017

Kevät, Oi kevät...

Väisty jo lumi !
Näitä on odotettu

Kyllä se kevät nyt taisi loikata aimo rykäisyllä eteenpäin. Lumi hupenee vähenee katoaa.
Ja heti kun lumi on pois, pientä vihreää ja vähän värikkäämpää punkee esiin. Siellä on valtava kasvuvoima valmiina loikkaamaan valoon.  Nuo pikkuiset mitkälie minikrookukset ovat kertakaikkiaan ihania, aivan parhaita ja suloisimpia. On niin hienoa nähdä taas värejä kun mustaa, valkeaa ja harmaan sävyjä on silmäilty kyllästymiseen saakka. Aikansa kaikkea, nyt värit päälle !

Talvella on kähmitty kaikenlaista, myyräntöitä ja muita tihuja. Kentänpäädyn A-katsomo on kuin pommituksen jäljiltä. Ei varmaan kannata henkeä pidätellen odottaa tulppaaneja vaatimattomasta ruusuistutuksesta. 

Kohta on otettava järeät konstit käyttöön, viinakaappiin on taas kertynyt kaikenlaista juomatonta alkoholia minkä voi aivan hyvin lasetella noihin reikiin. 

Viskiä monttuun, prkl !!
Sotatanner
Vaihteeksi tätä

Sunnuntaina saatiin aurinkoa, sadetta, aurinkoa -ja rakeita. Hirveästi en olisi hämmästynyt jos olisin kuullut sekä ukkosen jyminän, että käen kukunnan. Käki kukkuu yleensä äitienpäivänä, palokärki sen sijaan päristeli kuuluvasti pyhätöissä.

Ukkosiakin saadaan odotella, ehkä.
Huhtikuun viimeinen viikko siis kierähti käyntiin ja monenlaista vaihtelevaa (sään lisäksi) taitaa olla luvassa arkea piristämään. Perjantaina pakataan auto ja jyräytetään eteläntielle, suuri kanakiertue alkaa. Tänään jo haettiin pakkauslaatikoita, desinfiointiainetta ja muuta tarpeellista. 

Kyllä se vaan on myönnettävä, valolla on suora vaikutus mielialaan. 

Pirteää viikkoa sinulle -tai ainakin auringonpaistetta!

Harakka x 2